Agenda

Wij organiseren op 10 april 2021 D.V. in Amersfoort de volgende lezing door Charles Petit.

Doorgang onder voorbehoud van wijzigingen in de geldende Covid-19 Regels. Registratie is verplicht.

Antropoceen en globalisering

Antropoceen staat voor het geologische tijdperk waarin de mens een bepalende invloed kreeg op de aarde. Het begrip wordt graag gebruikt door de milieubeweging en heeft daar de functie van alarmbel met betrekking tot de toestand van de aarde. Het begrip neemt ons als het ware mee  naar een verre toekomst, waarin de toekomstige geologen bij hun opgravingen allerlei bewijzen ontdekken van de dominante aanwezigheid van de mens in onze huidige tijd en de achteloze wijze waarop hij met het milieu omging. Het woord wil het beeld oproepen van een catastrofe die de mens vrijwel geheel doet uitsterven. Globalisering, centrale regie, is nodig als laatste poging om die wereldwijde catastrofe te voorkomen. Charles Petit is van mening dat het begrip Antropoceen uitgaat van een verouderd denkkader en dat dit denkkader doorwerkt in de globalisering. Hij bespreekt het onderwerp vanuit het perspectief van de Bijbel en schetst een toekomstverwachting. Het materialistische denkkader van de wereld en het creatieve denkkader van de Bijbel komen met elkaar in botsing.

Charles Petit is jurist en ingenieur en werkte lange tijd bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zijn grote passie is al meer dan veertig jaar de ontwikkeling van bewustzijn. In de eerste periode van zijn persoonlijke ontwikkeling onderzocht hij door middel van participerende observatie onder meer Zenboeddhisme, New Age, yoga en oosterse meditatie. In dit laatste gaf hij, samen met zijn vrouw, bijna tien jaar onderwijs. In 1983 overkwam hem een Pinksterervaring en werd hij christen. In zijn tweede periode, die toen aanbrak, gaf hij vele lezingen over paradigma’s met betrekking tot bewustzijn. Het verbaast hem nog bijna dagelijks dat zo weinig mensen geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van hun denken, terwijl dit een beslissende factor is in hun werken en leven. Bewustzijnsontwikkeling is een proces dat nooit af is (www.2rethink.com).

Samen met zijn vrouw coacht hij al decennia mensen op geestelijk vlak. Ze gaven vele malen de bekende Alpha-cursus, onder meer aan gedetineerden. Charles preekt regelmatig en had verschillende bestuursfuncties onder meer bij Stichting De Hoop ggz. Hij adviseert het bestuur van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten.

Datum zaterdag 10 april 2021
Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur
Kerkgebouw ‘Immanuel’, Kraanvogelstraat 1, Amersfoort
De toegang is gratis, inclusief koffie en thee (wel collecte)

We zullen aan de huidige coronamaatregelen voldoen. Wel is registratie verplicht (zie hiernaast).

Programma:

14.00 uur: Zaal open;
14.30 uur: Inleiding + aanvang lezing;
15.45 uur: Pauze met koffie/thee en koek/cake;
16.00 uur: Vervolg lezing en gelegenheid tot vragen;
16.30 uur: Afsluiting.

Vorige lezing

Benieuwd naar het verslag van de vorige lezing? Het verslag kun je vinden op de lezingen pagina of ga er direct heen via onderstaande knop.

Opgeven lezing

    Menu