Agenda-oud

‘We zijn meer dan ons brein’

Lezing op 31 okt 2020 door Jenö Sebök

Veel wetenschappers gaan uit van de vooronderstelling dat de mens uitsluitend uit materie bestaat. Met als gevolg dat heel ons denken, doen en laten, bestuurd wordt door ons brein. De hersenonderzoeker Dick Swaab heeft die leer uitgelegd in zijn boek Wij zijn ons brein. De uiterste consequentie is dat we een willoos slachtoffer van onze natuur zijn en niet meer verantwoordelijk voor ons gedrag. ‘Zo zijn we nou eenmaal geboren en opgevoed.’ Dat geloof is verlammend en zal je niet stimuleren om aan je karakter te werken. 

De Bijbel leert echter heel iets anders. Wij bestaan niet slechts uit materie (stof zijt ge en tot stof zult ge wederkeren),  maar uit stof en geest: “Toen vormde de HEERE God de mens uit het stof van de aardbodem en blies de levensadem in zijn neusgaten; zo werd de mens tot een levend wezen.” De mens heeft dus een geest, of liever: de mens is geest en heeft een lichaam. Dat maakt hem wel verantwoordelijk voor zijn daden.

Over dat geestelijke aspect van de mens heeft Jenö Sebök diep nagedacht. Dit vooral in verband met zijn bediening van het bevrijdingspastoraat. In het menselijk lichaam kunnen meerdere geesten wonen. Ten eerste zijn eigen menselijke geest, ten tweede de heilige Geest en ten derde boze geesten. Over zijn bevindingen heeft hij een boek geschreven, Je bent meer dan je brein. Wees welkom en luister naar de  lezing over dit boeiende onderwerp.

zaterdag 31 okt. 2020
aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur
Kerkgebouw ‘Immanuel’, Kraanvogelstraat 1, Amersfoort.
De toegang is gratis, inclusief koffie en thee (wel collecte)

Er is voldoende ruimte om aan de coronamaatregelen te voldoen. Wel is registratie verplicht !

Programma:

14.00 uur: Zaal open;
14.30 uur: Inleiding + aanvang lezing;
15.45 uur: Pauze met koffie/thee en koek/cake;
16.00 uur: Vervolg lezing en gelegenheid tot vragen stellen;
16.30 uur: Afsluiting.

[us_separator size=”custom” height=”100px”]

Agenda

[us_separator show_line=”1″ css=”%7B%22default%22%3A%7B%22color%22%3A%22%23ededed%22%7D%7D”]

Vorige lezing

Benieuwd naar het verslag van de vorige lezing? Het verslag kun je vinden op de lezingen pagina of ga er direct heen via onderstaande knop.

[us_btn label=”Vorige lezing” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.stichtingsense.nl%2Flezingen%2Flezing-muziek%2F|title:Lezing%20muziek|target:%20_blank|” style=”5″ css=”%7B%22default%22%3A%7B%22font-size%22%3A%2215px%22%7D%7D” custom_width=”200px”]

Opgeven lezing